dinsdag 26 april 2016

Dag 4

De zon was er niet. Daarvoor in de plaats hadden we weer natte sneeuw. Ook in de schoenen die net niet ver genoeg onder de luifel stonden. Met cappuchion (schrijf je dat zo?) op de boel een beetje aan kant gemaakt en in de auto gestapt, op zoek naar een koffietentje in een nationaal park…toch gelukt in Bovec. Aan de koffie met heerlijke jam-croissant en… wifi! nog snel ook. Eindelijk de blog geknipt en geplakt en iedereen de link gestuurd. Daarna het weerbericht goed bekeken, snelle verbetering blijft voorlopig uit. De warmste plek (14 graden) in SloveniĆ« blijkt aan de kust, dus op naar de kust.
In de regen kamp weer opgebroken en de trailer aangehaakt. 170 km verder door regenachtig maar mooi berglandschap aangekomen in Ankaran. Daar is het droog en met zomerjas aan prima te doen. Weer op een camping. De bedoeling is om campings te vermijden en lekker wild te kamperen maar daar moet het weer net iets beter voor worden, die tijd komt nog wel.
Alles is voorbereid om op een niet al te primitieve manier 'self-sufficient’ te zijn. Een dezer dagen zal ik wat technische details over de uitrusting posten.
Morgen (net als overal) ook hier regen dus misschien maar even de grens over om Triest te verkennen.

De gin-tonic, die ik van een niet nader te noemen persoon heb gekregen voor deze reis, smaakt goed terwijl een nog net iets te frisse mediterrane zeebries een rilling over m’n rug veroorzaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten