maandag 2 mei 2016

Dag 10

wakker, prima geslapen. Mack ligt naast het bed op zijn kussen. Het is vroeg maar wel droog!
Beneden eerst koffie, nog geen plan. Ik vertel dat ik nog een dag blijf. Buiten staat de trailer gelukkig nog op z’n plaats. Ik vind nog een half brood dat ik besmeer met pindakaas en chocopasta. Ik maak extra voor een eventuele wandeling. In de koelkast nog energy-drink en cola, ook in de rugzak. Ik koppel de trailer los en rij naar het meer. Ik besluit eerst naar de veel beschreven waterval te gaan. 20 minuten omhoog via een stenen trap. Waterval is mooi maar wordt er figuurlijk gezien niet echt warm van.
Beneden aangekomen besluit ik om in het lege koffietentje een cappuccino te nemen.  Daar tref ik 1 man. Een 66 jarige man in goede conditie met pretoogjes en zin in het leven die mij meer dan graag alles over de bergen en de bergwandelingen in de omgeving vertelt. Hij woont in de buurt en heeft zijn hele leven bergen beklommen over de hele wereld. Zijn hele leven was hij in de bergen en zo te zien met heel veel plezier. Ik vraag hem naar de berghutten. Ik wil toch echt niet meer slapen in een TL verlichtte hotelkamer, zo avontuurloos.
Uit al zijn ideeën pik ik m’n eigen idee. Ik wil hoger de bergen in en ook een leuke route rijden met de auto.
Ik rij terug naar het hostel en check alsnog uit. Trailer er weer achter en op zoek naar de hut. Via leuke weggetjes vind ik de hut. Ik mag daar slapen maar er is geen verwarming, prima. Rugzak weer op en wandelen. Fantastische wandeling met Mack gemaakt, wat een natuur.
Als je vroeg op staat duurt de dag ook lang. Ik was om 14.00 uur weer terug bij de hut. De regen blijft op een paar spetters na uit. Ik klap de tent open om hem te laten drogen. Met wind en een mini zonnetje gaat dat snel. 15.00: nog veel tijd over.
Ik koppel de trailer weer los, stap in de auto en ga op zoek naar mooie paden, mag niet maar boeien.
Ik vind een prachtige route die zou moeten leiden naar de top met uitzicht op het meer. Aan het einde teveel sneeuw om veilig door te rijden. Te voet gaan we verder, Mack springt door de diepe wat papperige sneeuw. Uit m’n ooghoek zie ik wat bewegen, weg. Overal sporen in de sneeuw.
Op zoek door de sneeuw naar het uitzichtpunt dat ik niet echt kan vinden. Nog even verder. Iets verder nog. Uiteindelijk door de bomen het meer te zien. Nice, nu terug.
Plots zie ik hem staan, fantastisch. Op 50 meter afstand een heuze Chamois die snel de benen neemt.

Hijgend terug bij de auto. Wat een heerlijke dag. Ik besluit in plaats van naar de hut terug te rijden naar de pizzeria met het snelle internet. Daar zit ik 2 uur lang de foto’s en filmpjes te bekijken en de laatste drie dagen via de blog te verslaan. Even de laatste foto’s en filmpjes bij dag 10 en terug naar de berghut...
5 opmerkingen: