maandag 2 mei 2016

Dag 9

en inderdaad… naast het geluid van de wekker horen we ook de regen op de tent…pfff… geen zin om eruit te gaan en direct nat te worden. Toch maar doen.
De tent nat ingeklapt en rijden maar dan. Vanuit Kroatië terug naar Slovenië. Ook nu weer een controle-loze grensovergang en geen spoor van vluchtelingen. Wel regen, de hele weg regen. Ondertussen zie ik dat het weerbericht verandert is. Er komt de hele week regen in Bohinj… grrr.
Ook ons bezoek aan Ljubljana verloopt in de regen. Toch is het leuk. De stijl van de stad lijkt een kruising tussen Duits en Italiaans en klein maar fijn.
We zoeken een leuk en lekker eettentje op waar we beginnen met koffie en gebak. Daarna door de (lichte) regen de stad verder door en de heuvel beklommen naar het kasteel. Allemaal prachtig en nat. Terug in hetzelfde eettentje besluiten we wat uitgebreider te lunchen met Sloveense wijn en gnocchi met truffel.
En dan, om 15.00, weer naar de auto en op weg naar het vliegveld.
Daar aangekomen blijft het nat. Nat van de regen en van een kleine traan, afscheid…
Ik loop terug naar de auto, nu in ieder geval 10 dagen alleen… raar gevoel. Mack wacht op me in de auto en kijkt naar de lege bijrijdersstoel.
En nu? toch maar doorzetten met het plan, regen of geen regen. Navigatie naar lake Bohinj.
Al rond 17.30 daar, het miezert… opties snel doorgenomen…hostel en pizzeria in 1. Toe maar.
Het uitzicht is direct geweldig en een grote ‘Alpen’ weide grenst aan de weg. Eerst maar even een lekkere wandeling met Mack, die vind mijn keuze reuze. Hij vliegt de heuvels op en af, prachtig.

Een veel te grote pizza en een halve liter bier later afgetaaid naar de TL-verlichtte kamer, droog.
In bed nog een uur op het snelle internet gezocht naar wandelroutes voor de volgende dag, dat valt niet helemaal mee. Met een goed beeld van de omgeving val ik in slaap...Geen opmerkingen:

Een reactie posten