woensdag 4 mei 2016

Dag 11

Gisteravond in het donker terug de berg op, heerlijk.. de hut was donker maar de gastvrouw deed nog open. Zij woont daar alleen met een waakhond en ontvangt gedurende de zomer wandelaars voor een warme hap en een slaapplaats. Vandaag was ik de enige. In een klein kamertje konden Mack en ik terecht.
In bed werkte de dubbele espresso nog wat na en ik bedenkt dat ik korte portretjes wil maken van mensen die ik ontmoet.
Heerlijk geslapen, wel wat koud, de verwarming was kapot.
's ochtends krijg ik zelfs ontbijt. Twintig euro betaald en naar buiten. Het is mooi weer. Ik besluit rond het meer te gaan wandelen maar het plan verandert. Ik zie dat de gondel naar het skigebied draait en ga omhoog. Ik wilde naar beneden wandelen maar boven blijkt er een halve meter ongeprepareerde sneeuw te liggen. Dat loopt niet makkelijk. Dan maar de pistes op, omhoog. Dat is altijd pittig. Ik krijg het bloedheet en besluit het witte winterlijf aan de zon bloot te stellen. De combinatie van niet douchen (berghut) en flink de berg oplopen maakt dat ik mezelf begin te ruiken. Wassen met sneeuw werkt prima. Mack vind het helemaal leuk. Terug naar beneden valt hij de sneeuw aan die voor mijn voeten naar beneden schuift. Ik maak sneeuwballen en rol ze naar beneden, feest!
De piste afwandelend kom ik weer een oudere man tegen die omhoog skiet (de liften werken niet meer) met langlauf latten. Hij was speciaal vanwege deze mooie dag vanuit Ljubljana hierheen gereden om van de sneeuw te genieten. Drie keer omhoog en omlaag en hij rijdt weer terug. Weer zo’n vrolijke gezonde Sloveen.

Met de gondel terug naar beneden en terug de auto in. Het is prachtig weer en ik besluit niet de hele dag in de auto te gaan zitten. Ik sla af bij een camping en besteed de rest van de dag met spullen herrangschikken, water tanken, boodschappen doen en andere onzin. Wederom snel internet op de camping dus 's avonds na het eten gelijk maar even de blog bijwerken. Opa en oma even via Skype bijgepraat, al was dat niet nodig want die blijken mijn blog nauwkeurig gevolgd te hebben. Het koelt stevig af en ik schuif de smeulende BBQ onder de tafel. Onder de heldere sterrenhemel is het enige dat je hoort de rivier. We gaan afsluiten en voor het eerst alleen de tent in...


5 opmerkingen:

 1. Wat gaaf. Super leuk filmpje. Ik denk aan jullie. Liefs vanuit een warme verloskamer! X Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve ALdo
  Leven is dankbaar zijn
  Voor het licht en de liefde
  Voor de warmte en tederheid
  In mensen en dingen
  Zomaar gegeven
  Lieve groetjes Jan en Lis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er toch super uit, ik heb nog weinig mensen gezien op je reis en wat een feest voor Mack. XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Like! Was zeker wel koud en eenzaam in de tent... ;) Dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen