vrijdag 20 mei 2016

Dag 22

de regen klettert op de tent als ik wakker wordt in Theth valley. Als het even iets minder lijkt moeten we eruit, vandaag moeten er kilometers gemaakt worden. Alles nat inpakken en nat de auto in. We moeten dezelfde route terug maar weten wat ons te wachten staat. Onderweg plots een raar geluid, er kwam een poot los van de trailer die de grond raakte en verboog. In de regen proberen de poot terug te buigen wat uiteindelijk samen met een grote steen en een albanees lukt.
De dag bestaat uit reizen door een regenachtig Albaniƫ. Na de lunch knapt het wat op en zien we meer mensen op straat. Een real life speelfilm trekt aan ons voorbij. In willekeurige volgorde, paard en wagen, ezel en wagen, plotse enorme kuilen in de weg, geiten en schapen over de snelweg, spookrijdende fietsers op de snelweg, oude vrouwtjes die met enorme zakken op de rug naar niets onderweg zijn, in het midden van de snelweg een man die konijnen verkoopt en ze in de lucht houdt ter aanprijzing, landschap dat steeds verandert van alpien, bosrijk, vlakke valleien met fruitplantages, rotsachtige kusten en kusten met lichte duinvormen waarachter Nederlands landschap met sloten met rietkragen.

We eindigen de dag in een bosrand grenzend aan het strand waar we alles weer optuigen en scharrelend door de kratten een warme hap klaarmaken. In het donker horen we een auto aankomen die bij ons stop. 3 jonge mannen stappen uit. Gekleed in t-shirt en een pistool in het holster aan de riem vraagt de bestuurder of alles okay is met ons. Het is politie en vraagt of ze iets voor ons kunnen betekenen met een vriendelijke lach. Zij rijden weg en wij besluiten dat het genoeg is voor vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten